Üdvözlünk a blog.hu-n!

 

 

KÉRJÜK VISSZA MAGYARORSZÁGOT!

 

JÁR NEKED: JOBB ÉLET, JOBB FIZETÉS, JOBB NYUGDÍJ!

ÁLLJ KI MAGADÉRT! AMI NEKED JÁR, NE MÁS TEGYE ZSEBRE!

 

ENGEDÉLLYEL HASZNÁLHATÓ

INGYENES KAMPÁNYANYAGOK

 

A kampanyanyag.blog.hu alatti tartalom a magyar civiles think tank - magyarcivil.hu - anyagainak felhasználásával készült a jogtulajdonos engedélyével.
A jogtulajdonos feltételekkel hozzájárul a magyar civiles think tank anyagainak választási kampányban történő felhasználásához. A hozzájárulás emailben kérhető. Email: magyarciv@gmail.com

 

TÉMÁK ÉS ADUK

 

EGY MONDATOS ÜZENETTEL LESZAKÍTHATÓ 20-40 % SZAVAZAT A

FIDESZTŐL?

 

A magyar civiles think tank kis mintás közvélemény-kutatása szerint egy mondatos üzenettel leszakítható 20-40 %-nyi szavazat arról a fideszes egyéni képviselőjelöltről, aki az előző ciklusban is országgyűlési képviselő volt.

Az alábbi egy mondatos üzenetekkel elvihető 20-40 % szavazat minden fideszes egyéni jelölttől, így mind a 106 egyéni választókerületben nyílttá válhat a verseny.

 

SZAVAZNA ÖN ARRA AZ EGYÉNI JELÖLTRE, AKI FIDESZES ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐKÉNT ÖN ELLEN SZAVAZOTT A PARLAMENTBEN?

 

SZAVAZNÁL ARRA A FIDESZES JELÖLTRE, AKI AZ ELMÚLT 4 ÉVBEN ELLENED SZAVAZOTT A PARLAMENTBEN?

 

ELJÖTT A REVANS IDEJE! EDDIG ELLENED SZAVAZTAK? MOST TE SZAVAZHATSZ ELLENÜK!

 

-----------------------------------------------------------------

 

ORBÁN ADÓSSÁGCSAPDÁJA MÉLYBE RÁNTHATJA MAGYARORSZÁGOT

 

Az orosz és kínai hitel felvétele miatt 13 %-al nőtt az államdósság. A külföldön dolgozó 600 ezer magyar hiánya miatt 13 %-al csökkent az ország teljesítőképessége. 13 %-al csökkent a magyar gazdaság munkaerő kapacitása.

 

MIT HAGY HÁTRA ORBÁN RENDSZERE?

 

13 %-al nagyobb államadósságot és 13 %-al gyengébb gazdaságot.

 

------------------------------------------------------

NAGY ÁRAT FIZETHET MAGYARORSZÁG AZ ORBÁNI KITÉRŐÉRT

 

Nem lettünk a térség termelési központja, a déli, keleti kereskedőházak nem hoztak számottevő piacot. Szinte semmi nem jött be abból, amit ígértek. MI a valóság? Az, hogy az uniós támogatás infúziója tartja stabil állapotban a magyar gazdaságot. Mi a valóság? Az, hogy maradt a csóróság, nyomor, elégedetlenség és akinek ebből elege van az lelép, elmegy oda, ahol a nyugati fogyasztó kultúra őrületében részesülhet, bár ők ezt ott tisztességes megélhetésnek mondják. Akik pedig itt maradnak azok fogják megfizetni az orbáni kitérő árát.

 

-------------------------------------------------

 

KORRUPCIÓS BÍRSÁG

 

Szinte biztos, hogy kormányváltás esetén elsőként a korrupciós bírság bevezetéséről szavaznak. Egyesek szerint az egyik legnagyobb találmány lehet a magyar politikában, a korrupció büntető adójaként is felfogható korrupciós bírság. Szakértői számítások szerint évi 1500 milliárd forint lenne beszedhető belőle és vagy tíz évig kiaknázható bevételi forrást jelentene a költségvetés számára. Sőt! Túlzónak sem nevezhető elképzelések szerint nem csupán 15 ezer milliárd forint szedhető vissza korrupciós bírsággal, hanem ennek a duplája vagy még több is. Akik most hatalmas igyekezettel gyűjtögetik titkos kapcsolataik segítségével milliárdjaikat, ők szinte biztos, hogy minden csalárd módon szerzett vagyonukat elveszítik.

A létrejövő Korrupcióellenes Hivatal minden közpénz, állami, önkormányzati és uniós pénz felhasználójától kérhetne tájékoztatást, kimutatást, jelentést a felhasználásról. Ennek elmulasztása, hiánya bírságolható. A felhasználás bizonylatolásának ellenőrzése során feltárt hiányosságok ugyancsak súlyos bírságot vonhatnak maguk után. A korrupciós bírság mértéke a csalárd módon ellopott, nem a megjelölt célra használt közpénz esetében a összeg teljes mértékét is elérheti. Az adó módjára beszedhető korrupciós bírság fejében ház, ingatlan, autó, bármi lefoglalható lenne.

----------------------------------------------------------

 

SZOMORÚ ÉS GONOSZ JÓSLATOK


A jövőről. Arról, hogy mi lesz, mi lehet a 2018-as választás után. Meg arról, hogy mi jöhet akkor, ha elapad az uniós támogatás. Mert az évi 2000 milliárd az kell. Kevés portál, kevés média van, aki bevállalja, hogy ez is téma legyen. A HVG még ilyen. Talán egyedül.
Idézet a Zsidayval készített interjúból: " Idővel az lesz a kérdés, ha már nem lesz elég uniós pénz, amiből táplálkozhat a csúcson lévő 10-50 szereplő, akkor elindulnak-e az orosz–ukrán vonalon, rámozdulva más szereplők vagyonára. " ...

Zsiday szerint " az elmúlt 10 év adatai alapján Magyarország a régión belül lemarad, nem mutat sem az innováció, sem a beruházások, sem az oktatás irányából arra, hogy Magyarország a régió éllovasává válhatna. El fogunk lébecolni, maradunk ebben a félázsiai posványban. " / Forrás: HVG /

Szomorú jóslat, hogy bennragadunk ebben a félázsiai posványban ha nem lesz kormányváltás. De ami ennél is elgondolkoztatóbb az, hogy ha már nem lesz uniós pénz, akkor a táplálkozási lánc csúcsán lévők tényleg elindulnak orosz-ukrán vonalon, merthogy kell az az évi 2000 milliárd? Rámozdulnak-e a gazdaság más, kis befolyással rendelkező szereplőinek vagyonára?

-------------------------------------------------------------

ÜZENETEK

 

ALAPELV: EGY ÉLETED VAN ÉS EGY SZAVAZATOD.

 

ARRA SZAVAZZ AKINEK A PROGRAMJÁBAN BENNE VAGY!
ANNAK ADD SZAVAZATOD, AKINEK PROGRAMJÁBAN OTT A JÖVŐD!

 

ÁLLJ KI MAGADÉRT! AMI NEKED JÁR, NE MÁS TEGYE ZSEBRE!

 

JÁR NEKED:

 

JOBB ÉLET
JOBB FIZETÉS
JOBB NYUGDÍJ
JOBB KORMÁNYZÁS

 

JOBBAT AKARSZ? SZAVAZZ A VÁLTOZÁSRA!

 

ARRA SZAVAZZ AKI JOBBÁ TEHETI AZ ÉLETED!

 

SZAVAZNÁL MEGINT ARRA, AKI A PARLAMENTBEN ELLENED SZAVAZOTT?

 

NYUGDÍJASKÉNT ARRA SZAVAZZ, AKI MAJD MEGSZAVAZZA A NYUGDÍJAD EMELÉSÉT!

 

HA A FIDESZRE SZAVAZOL NE VÁRJ TÖBBET MINT AMIT EDDIG KAPTÁL!

 

---------------------------------------------------------

 

Lehet miniszterelnök-jelölt a 2018-as választáson az a személy, aki hivatalban lévő miniszterelnökként megtévesztette, félrevezette, becsapta a magyar embereket?

 

Tudjuk, hogy nem dolgoznak és nem fizetnek adót Magyarországon 4,4 millióan mint azt a kormányfő, Orbán Viktor állítja beszédeiben. Tudjuk, hogy nem annyi az államdósság és nem akkora a munkanélküliség.

A kérdés ezután az, hogy a 2018-as választáson lehet-e miniszterelnök-jelölt Orbán Viktor, ha hivatalban lévő miniszterelnökként nem mond igazat az ország állapotáról? Nem mond igazat arról, hogy hány ember dolgozik és fizet adót Magyarországon, nem mond igazat arról, hogy hány munkahelyet teremtett a kormány.

---------------------------------------------

 

A 2018-as választási kampányban félrevezethetők-e a magyar választók kormányzati pozícióból közreadott hamis állításokkal, hamis adatokkal?

 

Orbán Viktor miniszterelnök számos beszédében kijelentette, sőt ez a kormánypárt kampányának egyik vezértémája is, hogy ma már 4,4 millió ember dolgozik és fizet adót Magyarországon. Tudjuk, hogy ez hazugság, mert ebből legalább 600 ezer ember külföldön dolgozik, külföldön fizet adót és az ottani GDP-t növeli a munkájával. És ha nem dolgoznak Magyarországon 4,4 millióan akkor a munkanélküliség adata sem igaz.

Félrevezethetők-e a magyar választók kormányzati pozícióból közreadott hamis állításokkal, hamis adatokkal?

Hány ember dolgozik Magyarországon és fizet adót munkabére után? Miért titkolják, hogy 13 %-al csökkent Magyarország munkaerő kapacitása és 13 %-al csökkent a magyar gazdaság ereje?

 

----------------------------------------------------

 

A KVÓTA NÉPSZAVAZÁS NEM ADOTT ENGEDMÉNYT

 

A kvóta népszavazás nem adott engedményt a migránsok szelektálás alapján történő befogadására. Magyarországon egyes becslések szerint 25 ezer fő migráns lehet a kötvényes, kopogtató és oltalmazott kategóriából összesen. Ugyanakkor Magyarország elutasítja a negyedik kategóriába sorolható 1300 migráns befogadását, arra hivatkozva, hogy ez megváltoztatná Magyarország etnikai és kulturális jellegét. 25 ezer befogadott migráns nem változtatja meg az ország kulturális és etnikai jellegét, de ugyanabból a körből kvóta alapján befogadásra kerülő 1300 migráns megváltoztatná? Ez sok magyar ember számára máig feldolgozhatatlan és nem megérthető politikai alapvetést jelent.

Ugyanúgy érthetetlen mint az az állítás, hogy Magyarország jobban teljesít és a térség motorja lettünk, amikor valójában 13 %-al nőtt az államdósság és 13 %-al csökkent a magyar gazdaság ereje.

--------------------------------------------

 

ORBÁN ÉS RENDSZERE

 

Az illiberális munkaalapú rendszer, amiben 2010 óta élünk, a legfőbb illetékes kinyilatkoztatása alapján is merő ellentéte annak a jóléti liberális rendszernek, aminek megvalósítását 2010 előtt még a legfőbb célnak tekintette Magyarország. De nem csupán ez lett az egyetlen változás, ami összezavarhat bennünket annak tekintetében, hogy mi lenne a jó nekünk. Kiderült, hogy nekünk akkor jobb, ha több a kényszer számunkra mint a szabadság.

A kérdés tehát az, hogy mit hozott nekünk Orbán és rendszere?

A közvélemény-kutatás szerint több az elégedetlen mint az elégedett. Nagyobb azok száma akik kormányváltást akarnak, mint azoké akik a folytatást támogatják. Nem mondható ki meggyőződéssel, hogy bevált Orbán Viktor illiberális munkaalapú rendszere.

És a helyzet nem ad bizakodásra okot, sőt, több mint aggasztó. 2010-ben 3,7 millióan dolgoztak Magyarországon, most meg 3,8 millióan. A satisztika és a miniszterelnök beszédei szerint szerint ugyan 4,4 millióan dolgoznak Magyarországon, mert a statisztika beleszámolja a külföldön dolgozó 600 ezer magyart is, aki valójában lehet, hogy több is mint 600 ezer, lehet, hogy 1 millió, mert erről pontos, de pontatlan kimutatás sincs.

Ami a biztos, hogy a külföldön dolgozó magyarok munkájukkal nem a magyar GDP-t gyarapítják, nem a magyar költségvetésbe fizetnek adót. Az ő munkájuk hiányzik a magyar gazdaság, Magyarország teljesítőképességéből. Legalább 600 ezerrel, 13 %-al kevesebb magyar dolgozik itthon, hogy megtermelje a magyar GDP-t, holott 13 %-al nő az államadósság, a paksi atomerőmű építéséhez felvett orosz hitel és a Belgrádból induló vasútvonal építésére felvett kínai hitel miatt.

13 %-al kisebb lett a termelőkapacitás, 13 %-al nő az államadósság, a szükséges és a létező közötti különbség valójában 26 %. Már most látható, hogy csapdába, adósságcsapdába került az ország.

--------------------------------------------

 

A MUNKAALAPÚ ILLIBERÁLIS KÉPZELT FÖLÉNYE

 

Lehet a munkaalapú gazdaság víziójáról ábrándozva nagy terveket szőni, hogy majd Magyarország lesz a térség termelési központja. Lehet hangzatos kijelentésekkel izzítani a mélymagyar büszkeséget, hogy már mi adjuk a példát az összeomlása előtti állapotban a jólét romjain fetrengő nyugatnak. Mert ők a múlt, mi meg jövő. Már a mi térségünk lett Európa gazdasági fejlődésének motorja.

De amikor a hanyatló, önmagába roskadó nyugat nem utalja a magyar gazdaságot infúzió módjára stabilizáló uniós támogatást, akkor jön a kijózanodás és annak pánikszerű felismerése, hogy munkaalapú illiberális erkölcsi és gazdasági fölénye inkább még csak szavakban létezik. Uniós támogatás nélkül padlót fognánk.

-------------------------------------------------

 

MELYIK SZABADSÁGUNKAT VINNÉ ORBÁN?

 

5 fő szabadságunk van, legalábbis a Baranyai-féle B-modell szerint. 2010 óta a rendszer fosztóképzős jelzője, az illiberális törölte az 5 fő szabadságunk egyenkénti és együttes érvényesülésének hatalom által biztosítható garanciáját.

Amíg Magyarországon illiberális a rendszer, jogos és aktuális kérdés, hogy melyik fő szabadságunkat vinné vagy kurtítaná meg Orbán illetve a fosztóképzős fideszes hatalom?

AZ 5 FŐ SZABADSÁG / BARANYAI JÓZSEF SZERINT /

 

1./ SZABADNAK SZÜLETNI.

 

2./ SZABADON ÉLNI.

 

3./ SZABADON CSELEKEDNI.

 

4./ SZABADON SZÓLNI.

 

5./ SZABADON VÁLASZTANI.

 

----------------------------------------------

 

KI MENJEN? ŐK VAGY MI?

 

Már jó ideje látható, hogy Orbán illiberális munkaalapú rendszere nem képes többre. Orbán rendszeréből nem hozható ki több ennél a rossz életszínvonalnál, mert az adórendszer, az elvonások, a szabályozás, az egész rendszer erre van beállítva. Ugyanakkor egyre többen mondják, hogy ami itt van az nem mehet így tovább! Változás kell, mert ez nem vezet sehova.

Az nem lehet, hogy nincs alternatíva, nincs program, ami jobbat hozna Magyarországnak és a magyar embereknek. Sokáig nem lehet hazudni, hogy minden jobb lett, amikor a valóság ennek az ellenkezője. Hiába az utcát ellepő, a rádióból, televízióból ömlő propaganda, hogy sikerország lettünk, hogy évről évre magunkat múljuk felül, ez semmit nem változtat a létező nyomoron, a megélt szegénységen, a komor tekintetekben megbúvó kilátástalanságon.

Orbán kormányzásának 6 éve alatt a magyar gazdaság a térség talán leggyengébb gazdasága lett. Versenyképességben és szinte mindenben az utolsók vagyunk a térségben. A magyarok egy jobb életet, egy normális életet és persze magasabb béreket, magasabb nyugdíjat szeretnének. Legalább olyan javulás legyen nálunk is mint a szomszédos volt szocialista országokban. De kiszámítható, hogy Orbán rendszeréből nem hozható ki több ennél a nyomorgós életszínvonalnál, ezzel a rendszerrel, ezzel a kormánnyal sem a közeli, sem a távoli jövőben nem lesz jobb élet Magyarországon.

Sok pénz megy el korrupcióra és fényűzésre. Kisvasút, a lovagkor hangulatát idéző fényűző vár, egyes szobáiban aranyszálakkal átszőtt selyem falikárpittal, a modern kor idején az arénákat jelentő stadionok. A magyar emberek viszont azt szeretnék, hogy megkapják azt ami jár, ne épüljön fideszes vezetők háza mellé stadion és vezetők gyerekkori álmát beteljesítő kisvasút.

A magyar egészségügy fele annyi CT és MR készülékkel rendelkezik ugyanannyi betegszámra viszonyítva mint pl. Csehország. A kormány 60 milliárd forintot adott a Vajdaságnak, 50 milliárd forintot szlovéniai hajókikötő építésére, ahelyett, hogy ezt vagy pl. az olimpiai előkészületre juttatott pénzt az egészségügy kapta volna CT, MR és hasonló készülékek vásárlására.

2018-ban eldönthető, hogy mi fontosabb a magyar társadalomnak, az üresen kongó drága stadionok építése és fenntartása vagy a normális betegellátás feltételeinek megteremtése, a kórházi várólisták csökkentése.

2018-ban eldönthető, hogy ki menjen! ŐK VAGY MI?

 

-------------------------------------------

 

ADÓKULCSOK

 

A jövedelemadó mértéke láthatóan összefügg az életszínvonallal. Ahol magas az életszínvonal ott magas a jövedelemadó felső kulcsa és a megélhetési jövedelem adómentes.

Amikor a politika állást foglal az adórendszer kérdésében, akkor egyben állást foglal az elérhető életszínvonal, a megvalósítható életminőség kérdésében is.

Európában, de az egész világon, ahol jólét van ott magas felső szja-kulcsot alkalmaznak. Ahol alacsony a jövedelemadó felső kulcsa vagy egykulcsos alacsony jövedelemadó van ott alacsony az életszínvonal és nem is várható annak javulása. Ez alóli kivétel eddig nem ismert. Ennek alapján Magyarország a legalacsonyabbak közé sorolható 15 %-os adókulccsal csupán egy alacsony életszínvonal tartására lesz képes.

És ez nem a magyar emberek teljesítőképességétől függ, de nem is a versenyképesség kérdése. Ez politikai döntés, a hatalmon lévők politikai döntése. Ugyanakkor hosszú időre eldöntheti, hogy itt ne a jólét hanem a szűkölködés legyen a meghatározó.

 

Felső szja-kulcsok Európában:

 

Svédország 56,6 %
Dánia 55,56 %
Hollandia 52 %
Spanyolország 52 %
Finnország 51,13 %
Belgium 50 %
Ausztria 50 %
Norvégia 47,8 %
Izland 46,22 %
Németország 45 %
Franciaország 45 %
Olaszország 43 %
Görögország 42 %

Málta 35 %
Törökország 35 %
Lengyelország 32 %
Csehország 22 %
Észtország 21 %

Szlovákia 19 %
Ukrajna 17 %
Románia 16 %
Magyarország 15 %
Szerbia 15 %
Oroszország 13 %
Fehéroroszország 12 %
Bulgária 10 %
Bosznia-Hercegovina 10 %
Macedónia 10 %
Albánia 10 %
Kazahsztán 10 %

-------------------------------------------------

KÉRJÜK VISSZA MAGYARORSZÁGOT!

 

A 2010 óta bekövetkezett változások mutatják milyen lett az új Magyarország. A magyar társadalom ugyan elégedetlen volt a 2010 előtt létező állapotokkal, de a kétharmaddal sem adott felhatalmazást a gazdasági és társadalmi rendszer ilyen mértékű átszabására.

A 2010-ben hatalomra került politikai elit mindent elvet, ami a fejlett világban cél és a fejlett gazdaság vagy a jóléti társadalom működésében fontos illetve meghatározó.

A demokratikus értékrend, az egyenlő elbánás elve, az arányosság már csupán orbáni mértékben érvényesülhet Magyarországon. A keleti nyitás nem csupán irányváltást jelez, de annak tagadását is, ami a fejlett nyugathoz kötött bennünket.

Új értékrend érvényesül, új társadalom- és gazdaságformáló nézetek, új elvek és víziók mentén alakulnak a működés új rendjét formáló szabályok. Az Európai Unióban Magyarország az egyedüli tagállam, ahol nem az európai értékrend alapján álló demokratikus jóléti rendszer építése a cél, hanem egy merőben új vízió, az illiberális munkalapú rendszer megvalósítása.

A magyar gazdaság húzó ágazata nem a termelés vagy szolgáltatás lett, hanem a kommunikáció, ami komoly sikerként tudja eladni azt ami valójában nincs. A hatalom kommunikációs gyára elszakítja az embereket a valóságtól.

A rendszerváltást követően a politikai erők között talán egy dologban volt egyetértés. Abban, hogy a fejlett nyugati világhoz akarunk tartozni, a mintát számunkra a fejlett nyugati országok jelentik. A 2010-ben hatalomba került politikai elit felrúgta ezt a konszenzust, új célok, új víziók lettek. A nyugathoz való tartozás hangsúlyozása helyett már a függetlenségért folytatott harc a téma és az új irány kelet lett.

Magyarország újra sodródik, a biztosat feladva új kapaszkodót keres. A baj ezzel az, hogy a sodródás a nyomorzónába viheti az országot és akkor majd generációk küzdelme kell hozzá, hogy kikerüljünk a szegénysorról.

Egy szűk hatalmi csoport már leplezetlenül a sajátjának tekinti Magyarországot, sajátjaként bánik az ország adta lehetőségekkel és az ország javaival. Ne tűrjük tovább!

 

KÉRJÜK VISSZA MAGYARORSZÁGOT!